Vi måste börja cykla mer

Vårt klimat håller på att förändras och det är inte åt det positiva hållet. För att motverka detta så måste vi börja cykla mer. det gäller inte bara oss här i Sverige såklart utan i hela världen och det gäller alla från modeller, till skoförsäljare till chefer på stora företag. Om vi alla tar cykeln en enda gång istället för bilen så är det en vinst för vår planet. Tar vi cykel en gång är det också enklare att göra det en andra, och en tredje gång och till slut är det en vana. 

Men de som bor på landet då?

Ja, det är naturligtvis enklare för stadsbor att ta sin elcykel till jobbet två kilometer bort än för en som behöver åka 4 mil enkel resa. Men vi måste ju börja någonstans och då är det kanske de som bor i städerna som får lov att vara de som ändrar sina resvanor först.

De som bor lantligt och har längre resväg får hitta andra lösningar för att bidra till en bättre planet. Skaffa en elbil kanske, eller se till att undvika alla onödiga resor. Det finns sätt att bidra utan att behöva välja bort sin bil helt och hållet om man måste ha den för att komma till och från jobbet. 

Sverige måste inte alltid var bäst på allt

Varför inte då säger jag? Även om vi är ett litet land så kan vi vara med och påverka opinionen. Om alla små länder börjar med små förändringar för att ge en bättre framtid så kommer även de stora länderna att hänga på till slut. Någon måste ju gå först, varför inte vi? 

14 Oct 2021