Viktigt med en bra primer

Du som brukar sminka dig ofta, du bör se till att ha minst en primer i din sminkväska. En primer är som en grund som gör att ditt smink fäster bättre. Du kan jämföra det med att måla en vägg, för där har man också en primer före man målar på med färgen. En primer är för att ditt smink ska fästa bättre samt hålla sig längre under dagen. Jämför gärna flera primers på bastitest24.se. Idag finns det flera varianter av primer. Det är dels den du har över hela ansiktet, dels så finns det ögonprimer och läpprimer.

Hur använder du en primer?

En primer utgör själva basen i din sminkning. Du bör dock före du applicerar den lägga på en fuktkräm i ansiktet först. Detta eftersom att en primer kan verka uttorkande på huden.

Att applicera din primer sedan är inte så svårt, men se bara till att inte ta för mycket. För mycket av den kan göra att din foundation senare kommer att krackelera. 

Använd dig gärna av fingrarna för att stryka på din primer, men massera inte in det. Du ska stryka på den!

Ta en klick av din primer, det räcker att den är lika stor som en ärta. Sedan kan du börja stryka på den från mitten av ditt ansikte för att fortsätta utåt mot käklinjerna och hårfästet. 

Du kan även använda olika primer på olika områden. En mattgörande primer kan vara bra att applicera i t-zonen där det är vanligt att man annars blir blank. 

28 Oct 2022