Hitta din stil

När du tittar på samma garderob varje dag och klär dig i samma go-to-outfits, kan det vara svårt att komma på nya sätt att bära samma plagg och lyfta garderoben som du redan äger.

Genom att göra några enkla justeringar av hur du bär dina outfits och shoppar vissa föremål, kan du förbättra din personliga stil avsevärt.

Justera dina kläder så att det fungerar med dina proportioner

Helst är det bäst att undvika förändringar. Det är en extra kostnad att tänka på med ditt köp och det är tid och ansträngning från din sida. Jag gillar att undvika förändringar där det är möjligt och hitta en bättre passform i en annan butik eller märke.

Men ibland är en enkel ändring allt som behövs för att ta ett fantastiskt bra föremål och förvandla det till ett perfekt föremål som känns som att det var skräddarsytt för dig.

Ändå skulle jag bara rekommendera en ändring om föremålet är helt perfekt överallt annars, har ett tydligt syfte i din garderob och kommer att vara en stapelvara i dina outfits i många år framöver.

Det är värt att få nederkanten på ett par byxor eller ta upp ärmen på en kavaj förkortad om de är perfekta överallt annars och du älskar dem. Dessa är vanliga förändringar och är vanligtvis snabba och prisvärda.

Bär en färg som speglar dig och dina dagliga planer

Vi har alla färger som vi kan använda och känna oss omedelbart uppfriskade, fokuserade och som om vi hade mer sömn än vi faktiskt hade. Dessa färger framhäver det vita i dina ögon, ljusstyrkan i din ögonfärg och lyfter din hy, vilket minimerar eventuella mörka ringar eller pigmentering. Bär dessa färger en dag när du känner dig platt.

Fundera på vad dina planer är för dagen och välj en färg att bära som du känner representerar dessa planer. Om du till exempel är på väg för en dag ute som innebär en cykeltur och frukost på det lokala kaféet, kommer färgerna och kläderna du väljer att bära vara väldigt annorlunda än när du är på väg in i en dag med möten med interna kollegor och externa intressenter en hektisk tisdag på kontoret.

Äg färre skor, välj neutrala färger

Bekväma skor av bra kvalitet är dyra och du vill få mycket för pengarna. Att ha en kollektion med neutrala skor innebär att du kommer att kunna äga färre par, men har möjligheten att blanda och matcha dem med olika outfits.

Ett par vita sneakers, svarta stövlar och några platta och klackar i svart, brun eller beige är alla användbara färger som fungerar med massor av tryck, texturer och färger i många garderober.

Bär ett tillbehör som avsevärt påverkar din outfit

Precis som skor behöver du inte många accessoarer, bara några få verkligt fungerande plagg som du kan bära med de flesta outfits i din garderob. Ett par roliga örhängen, guld- eller silverörhängen, ett minimalistiskt halsband och en klocka är alla mångsidiga föremål som kommer att förstärka färgerna, texturerna och trycken i din outfit. De exakta tillbehören bör baseras på vilka föremål du äger, din ansiktsform och individuella färgsättning.

29 May 2023