Vad för kläder ska man träna i?

Kläder att träna i, de får ju gärna vara snygga, men det är inte det främsta. De ska passa till den träningen du gör, vara bekväma och gärna i bra material.

Sköna träningskläder

För att du ska trivas när du tränar så är det viktigt att välja träningskläder som är sköna. Du bör hitta plagg och material som du i första hand trivs att träna i. Så klart det finns fördelar med funktionsmaterial, åtsittande passformer och plaggets funktioner men om du känner dig obekväm i dessa så är det bättre satsa på det du gillar. 

Utgå från din träning

Ett bra tips när du ska välja träningskläder är att utgå från vad du tränar. För högintensiv träning så kan det krävas en tightare modell på träningstights i ett hårdare material samt en sport-bh med mer stöd. Till skillnad från om du kör rörelseträning, yoga eller coreträning, då är rörligheten viktigare för att tillåta fullständiga rörelser. Tränar du mycket kan det vara bra med kosttillskott med, läs mer på fitline.se om det. 

Träningskläder du kan ha till vardags

Ett smart tips är att köpa kläder som du även kan använda till vardags och inte bara då du tränar. Du kan då lättare få till att gå och träna om du ändå har på dig plaggen. Sen suddas ju gränserna ut mer och mer vad som är specifikt träningsplagg eller bara mode. Men kort och gott, köp kläder du trivs med, när som!

10 aug 2020