Därför ska du äta Omega-3

Våra kroppar behöver ganska många saker för att må bra och för att hyn, hår och naglar ska se vackra ut året runt så behöver vi fylla på med olika kosttillskott ibland. Ett av de kosttillskott som jag använder är Omega-3, som du kan läsa mer om i en artikel av Robin Johansson som är nutrionist. Det är små kapslar fyllda med olja som ger mig det tillskott med Omega-3 som jag behöver. 

Naturliga källor till Omega-3

Självklart kan du äta saker som gör att du inte behöver ta tillskott. För att få tillräckligt med Omega-3 krävs det då att du äter fet fisk och skaldjur ett par-tre gånger i veckan. Många kanske gör det men jag som hellre tar en enklare sallad till lunch, och som inte vill ha fisk för ofta, är tillskott det perfekta alternativet. 

Det finns också i alger, linfrön och rapsolja så man kan få i sig det naturligt även om man är vegan eller vegetarian. 

Så funkar Omega-3 i kroppen

Omega-3 är en olja kan man säga med fettsyror som kroppen behöver. De gör cellerna mjuka och ser till att både hjärta och hjärna mår bra. Med ett bra hjärta får man också mer lyster i hy och hår vilket alltid är positivt. Men det bästa har jag sparat till sist. Omega-3 ökar förbränning av fett i kroppen så har du några extra kilon att bli av med så kan du ta lite tillskott. 

11 Nov 2022