Vad ska man göra mot bristningar i huden?

Bristningar, det är något alla kan drabbas av. Det kan bero på pubertet, graviditet, att man går upp i vikt snabbt med mera. Det finns en del saker man kan göra mot detta. Här är tips mot hudbristningar. Sedan finns det här info om hudbristningar. Det går att bleka dem samt att det finns en del naturliga sätt att bli av med dem. 

Naturliga sätt att ta bort bristningar

Alla bristningar befinner sig inte i samma skede. Därför kan vissa tas bort helt medan andra bara kan behandlas till viss del. Generellt sett delas de upp i enlighet med sitt utseende. De nyaste har kvar den rödaktiga färgen medan sådana som varit på huden längre normalt sett är vita.

1. Citron och olivolja citron och olivolja

Ingredienser

1/2 citron 10 droppar extra jungfruolivolja

Applicering

Gnugga den halva citronen över området med bristningar för att täcka det i saft. Samtidigt masserar du området med cirkelrörelser i runt tio minuter. Vänta ytterligare tio minuter och massera in olivoljan tills den absorberats helt och hållet.

2. Röda vindruvor 

Ingredienser

10 röda druvor 25 cl naturell yoghurt Beredning & applicering

Utan att ta bort skal eller kärnor mosar du druvorna i en skål. Tillsätt yoghurten och blanda väl. Applicera blandningen på dina bristningar med cirkelmassage. Låt sitta i 20 minuter innan du sköljer med kallt vatten.

 

1 Feb 2020