Skönhetsputs

Jag minns hur vi såg ner på skönhetsingrepp när jag var yngre och gick i skolan. Det var bara ett tecken på dålig självkänsla att lägga sig under kniven eller på andra sätt modifiera sitt utseende. Att ha tandställning, sminka sig eller klä sig i svarta kläder var dock en helt annan sak som var fullkomligt socialt accepterat, även om det ju egentligen är samma sak. Idag har jag inga starka åsikter kring detta längre utan respekterar att folk har olika behov och drömmar att uppfylla om sig själva. Att vilja bli sitt vackraste jag enligt de egna idealen ligger nog djupt i människans natur och när möjligheterna blir fler och mer tillgängliga så kommer det också att bli allt mer normaliserat.

Skarpare konturer

Det enda jag själv har testat är professionella fillers. Jag har fyllt i lite med fillers i hakan och över kindbenen för att få skarpare konturer och det blev faktiskt väldigt fint. Nu måste man ju fortsätta fylla på med fillers om man vill att resultatet ska bestå, typ var 3:e eller var 4:e månad, men hellre det än att operera mig för det är jag livrädd för.

Nästa gång ska jag testa även läppförstoring. Väldigt lite bara, så att överläppen hamnar i harmoni med underläppen. Kanske känns det helt fel, men jag vill pröva så att jag har den erfarenheten med mig sedan.

Hur ställer du dig inför fillers och injektionsbehandlingar? 

5 Mar 2018