Roligare sätt att diska för hand

Även om man har diskmaskin så är det ju vissa saker man bör handdiska. För att göra det roligare, så kan man skaffa fina diskborstar och diskset. Klicka här för att hitta just det. Det är alltid bra att ha rätt sorts grejer då du ska diska för hand. Utöver en bra diskborste och disksvam är det bra att även ha ett par gummihandskar för att skydda dina händer med. Sedan ett bra diskmedel så klart.

Så gör du

Fyll upp diskhon med hett vatten och diskmedel. Är det väldigt smutsig disk, låt det ligga och dra i detta ett tag. Sedan byter du ut vattnet, och diskar på. Börja med den minst smutsiga disken, för att hålla vattnet renare längre. Skölj av det du diskat, i kallt vatten. Sätt sedan det i ett diskställ för att torka, eller torka för hand med en handduk. 

Handdiska ömtålig disk separat och placera gärna en handduk i botten av vasken eller diskbaljan innan du börjar för en stötdämpande effekt.

Tips

Vinäger och bikarbonat kan vara bra att använda om du har riktigt smutsig disk eller om det bränt fast.  Häll en sked bikarbonat och 3–4 matskedar vinäger över disken innan du börjar skrubba och handdiska. Detta knep passar dock inte på teflon och rostfritt stål eftersom bikarbonat kan ha en repande effekt. 

Varm vatten är det bästa mot fett, men är det mejerivaror som klibbat fast, så är kallt vatten bättre.

23 Sep 2021