Rädda andra borde vara obligatoriskt

Häromdagen var jag med om något hemskt. Min moster höll på och dö. Vi visste inte att hon hade dåligt hjärta. Så gammal är hon inte att hon skulle riskera att dö. Vi hade varit på stan, min mamma, min moster och jag och min kusin. Vi hade gått i så många affärer. När vi äntligen hittade ett ställe vi kunde sitta på, svimmade min moster. Hon formligen föll från sin stol. Som tur var det en sjuksköterska som exakt visste hur hon skulle hjälpa henne. Men tänk om hon inte hade varit där? Tänk om ingen hade kunnat hjälpa henne?

Nu vill jag utbilda mig

Efter det här vill jag gå en första hjälpen kurs. Jag vill aldrig vara med om att någon behöver min hjälp och att jag inte kan ge den. Det var så hemskt. Tänk om inte sjuksköterskan hade varit där när min moster höll på och dö? Jag vet inte vad vi skulle ha tagit oss till. Jag ryser bara jag tänker på det...

Finns på nätet

Det här finns på nätet, så att man kan gå en utbildning om det här. Det finns en hjärt- och lungräddningsutbildningHjärtgruppen. Där kan man lära sig hur man gör i en liknande situation som vi var i, igår. Hur man kan få hjärtat att starta igen, ifall det slutar slå, och vad man bör göra medan man väntar på en ambulans. Jag har faktiskt fått med hela min arbetsplats. Vi ska alla gå på min avdelning på kontoret. Det är så bra och viktigt att kunna. Önska oss lycka till!

6 Aug 2017