Olika hårborttagningsmetoder

Ett ideal som funnits i många tusen år med vissa avbrott är att ha en hårfri kropp, i alla fall om man ser till ute i världen. Ett stort undantag är 1960-70-talet då det var hår överallt, både hos kvinnor och män. 

Idag är det många som vill ta bort hår, för att göra det mer slätt, mer hygiensikt eller för att man lider av överdriven behåring. Ett sätt att ta bort hår i ansiktet är med en så kallad flawless. Det kan då vara att man som kvinna vill bli av med behåring så som skäggväxt eller liknande. Det finns en del som lider av det som heter hirsutism. Det är manlig behåring hos kvinnor vilket innebär att de får mustasch och liknande behåring som hos en man. Då kan en flawless vara bra att ha, eller att man satsar på laser.

Ta bort hår på olika sätt

Om man kollar på nätet och efter permanent hårborttagning så får man extremt många träffar! Detta är ett populärt ämne och det är många kvinnor som länge tagit bort hår på ett eller annat sätt. Det finns många olika metoder, att göra själv eller på salong. Det är vaxning, rakhyvel, trådning, pincett, krämer samt att det även finns permanent hårborttagning med laser. Det berr på var man vill ta bort hår vad för metod som passar bäst för det. Men om man väljer laser är det bra att låta göra det på en salong. 

12 Jan 2021