Myter om modeller

Jag har förstått att det finns många förutfattade meningar om oss modeller. Att vi skulle vara någon slags korkade bimbos som tjänar pengar på enklast möjliga vis och att vi enbart tänker på vårt utseende. Jag tänkte sticka hål på några av de myter och osanningar som finns och kommer du på fler så får du gärna kommentera! 

  1. Modeller äter för lite - Vi tänker givetvis på vår figur men att vi skulle svälta oss är helt felaktigt. Med bra kost och rätt motion kan man hålla kroppen i trim utan att gå på svältkost. 
  2. Modeller använder bara dyrt smink - Struntprat! Vi är precis som alla andra och hittar vi en bra deal på smink så köper vi givetvis det. Kvalitets-smink till bra pris undviker vi definitivt inte. 
  3. Att vara modell är lättförtjänta pengar - Jaså du, det tror du? Nej, vi sliter hårt ska du veta. Det är inte lätt att se ut som man njuter när man ligger i 12-gradigt vatten i fyra timmar för att få bra bilder. Sen är det många och långa dagar som inkluderar resor. Så LÄTT är det inte, men fantastiskt roligt. 
  4. Modeller är korkade - Nej, det håller jag inte med om alls. Det finns gott om smarta kvinnor som startade sin karriär som modell. Se bara på Julia Roberts, Heidi Klum och Naomi Campbell. 

Med dessa fyra myter krossade hoppas jag att du har fått en bättre bild av hur vi modeller har det på riktigt. 

26 Sep 2018