Hur använder man setting spray?

Setting spray är en sminkprodukt som du kanske hört talas om men inte riktigt har koll på vad det är? Det är helt enkelt en spray du har över ansiktet, det efter att du lagt på all din övriga make up. Du kan alltså spraya efter du har lagt på foundation, bronzer, rouge med mera. 

Idag finns det olika sorter med denna spray. För att hitta den bästa, kolla gärna in bastitest365. Det för att kunna jämföra olika. Idag finns det sprayer med olika innehåll. De kan innehålla aloe vera, eller gurka. Sedan finns det de som har essentiella oljor, c-vitamin, hyaluronsyra med mera.

Varför ska du använda setting spray?

Det är så klart inte ett måste att använda dig av setting spray. Men en stor fördel med att göra just det, är att du kommer att få ett mycket mer hållbart resultat för sminkningen. Det sitter kvar längre, utan att smetas ut. Det är ju det man vill när man lagt en snygg make up, att det ska vara kvar under hela dagen. 

Setting spray används efter att sminkningen är klar, men man kan även ta lite på sin foundationborste innan man applicerar foundation.

Det bästa är att använda setting spray varje gång du sminkar dig då det gör att du alltid kan räkna med ett hållbart resultat. Du slipper även att ha med dig sminkväskan i tid och otid för att bättra på sminket under dagen!

20 Aug 2021