Gurkmeja är nyttigt
Gurkmeja är en ingefärsväxt och en tropisk ört. Den växer främst i de tropiska delarna av Asien, Kina, Indien och i Sydamerika men odlas även på andra ställen så som Australien, Taiwan och i delar av Afrika. Gurkmeja går att använda för olika saker. Bland annat som ett medel att färga kläder, papper och trä med men det används även i matlagning samt som ett naturläkemedel. Den går att äta som ett kosttillskott. På skonhetsguiden kan du jämföra bästa gurkmejetabletterna.
Gurkmeja är gott att ha i maten, men det är inte bara en smaksättare, det är även bra för en hel del saker.
Fem bra anledningar att äta gurkmeja
- Motverkar diabetes
- Stoppa inflammationer
- Påverkar kolesterolet och förhindrar åderförkalkning
- Skydda cellväggarna
- Förebygger hudproblem
I gurkmeja finns det många nyttiga ämnen. Bland annat kurkumin som främjar insulinkänslighet. Ämnet gör även att det kan motverka inflammationer.
Flera studier har visat att ett dagligt intag av gurkmeja kan sänka det skadliga kolesterolet, samt bidra till att förhindra åderförkalkning.
Gurkmeja har även direkt effekt på våra celler – det gör dem mer motståndskraftiga, även det tack vare ämnet kurkumin
Sedan så kan gurkmeja även bleka ärr, motverka att huden åldras och öka hudens elasticitet.
Mat med gurkmeja
Det är inte fel att använda gurkmeja även då du lagar mat. Denna krydda passar bra ihop med fisk och skaldjur så väl som med lamm eller färs. På nätet finns det en massa bra recept du kan ta del av.