Förändring

Det finns väldigt många distraktioner i livet, egentligen är allt ditraktioner från ett enda säkert faktum: att vi snart ska dö. Jaja, jag vet att det låter destruktivt att tänka så, men om man skalar av allting annat som livet innebär så kvarstår alltid just det där faktumet. Mig tynger det inte så mycket längre, även om jag har faser då jag är nere och allting känns meningslöst just för att livet är så kort och meningslöst - egentligen. 

Den stora meningslösheten

Har man en tro så slipper man nog en del av den där stora meninslösheten, för man tror på att det finns en mening, kanske till och med ett liv efter detta. Ett syfte med att man blev till, ansträngde sig så oerhört för att bli en bra människa, intressant, vacker och tillfredsställande att vara med. Det är lätt att glömma sig själv eftersom man distraheras av alla andra hela tide - alla andras behov, önskemål och krav. Det bröjar i tidig ålder att man ska göra andra nöjda och sedan sitter det i för resten av livet - om man inte skakar om ordentligt i tillvaron.

Lyckligare liv

Att gå i terapi för att knäcka negativa beteendemöänster kan vara livsomvälvande. Kanske får man aldrig en känsla av att ens liv har någon större mening, men man kan leva lyckligare den tid man faktiskt har här på jorden. Man kan skratta och le mer, och gråta och våndas mindre. Bara en sån grej är värd allt egentligen.

Jag tipsar gärna om psykolog Caroline i Stockholm som erbjuder KBT som metod för att bryta negativ mönster. Hon är också uppskattad för parterapi i Stockholm, för det ska gudarna (!) veta, att det kräver en hel del ansträngning för att lyckas vara lycklig i en parrelation.

 

30 Sep 2016