Cruisa med stil

Ingen bil är så avslappnat cool som en Peugeot, eller hur? Vill man ha en bil som går hem i alla läger; som inte ber om ursäkt för vad den är och som håller stilen i många år framöver så är det en Peugeot man ska satsa på. Det är dessutom en androgyn bil som funkar lika bra för killar som för tjejer - rent stilmässigt.

Man kan läsa lite om Peugeotens historia på Wikipedia, man får också reda på "hemligheten" bakom Peugoternas modellsiffror. Det är ju ett väldigt logiskt system när man väl gör sig medveten om det.

"Peugeot använder sig av nummer för att beteckna sina bilmodeller. Numret är i regel tresiffrigt och den första siffran anger storleksklassen på bilen, den andra siffran är en nolla och den tredje siffran anger vilken generation av Peugeot som modellen tillhör." - Wikipedia

Peugeotexperter

Det finns en bilfirma i Örebro som specialiserat sig på just Peugeot. I deras bilhall finns alltid minst ett hundratal olika bilar till salu - nya såväl som andrahandsbilar i fantastiskt skick. Ska man köpa en Peugeot så är det till Jonssons Bil man ska vända sig.

Vilken är din favoritbil?

Det finns ju så många olika bilar att välja mellan och alla har vi våra unika preferenser. Vissa vill ha stora, vräkiga bilar som tar massor av plats och pockar på uppmärksamhet. Andra vill ha raka motsatsen: små bilar som inte drar särskilt mycket uppmärksamhet till sig och som - framför allt - är lätta att parkera. En tredje typ villl ha något litet, snabbt och sportigt. En Peugeot är lite som en kombination av de två sistnämnda typerna, även om det såklart finns en rad olika modeller.

Vad har du för favoritbil?

24 Apr 2016