Bleka tänderna? Tre tips för vitare leende

Alla vill väl ha ett bländande vitt leende eller hur? Då kan man välja att bleka sina tänder. Det finns många sidor där ute på nätet som tipsar om än det ena och än det andra sättet att få vitare tänder. Vissa av dem kan var farliga för dina tänder så därför har jag valt att ta fram tre tips som jag vet är säkra och trygga och dina tänder kommer att bli vita och fina på nolltid. 

Airflow

Den första metod jag vill berätta om kallas för airflow. Det är en metod som med hjälp av luft och bikarbonat tar bort missfärgningar. Det är en slags blästring men den är väldigt skonsam och skadar inte emaljen. Du kan få airflow i Stockholm och även i andra större städer. Kolla med din tandläkare om de utför detta. Resultat - omedelbar.

Whitening Gel

precis som det låter är detta en gel som man har på tänderna. Den är jättebra om man har lite känslig emalj eller om tandköttet har lätt för att börja blöda. Gelen är helt PH-neutral och är enkel att applicera. Nackdelen är att man måste förbereda saker som varmt vatten och sitta med skenor i munnen. Ger effekt efter cirka 10 minuter. 

Remsor

Man kan också bleka sina tänder med hjälp av remsor man lägger på tänderna. De innehåller väteperoxid eller karbamidperoxid. Fördelen är att man kan göra det hemma och det är enkelt. nackdelen är att man måste vara still under behandlingen. Effekt får man efter 2 - 3 behandlingar. 

4 Apr 2022